Sunday, 30 December 2012

Padangan Fauzi Muda amat meleset - merujuk Kenyataan beliau di Akhbar Sinar

1. Saya ingin merujuk kepada pandangan Saudara Fauzi Muda di dalam media cetak Sinar Edisi Perak pada hari ini yang bertajuk "Tiga Cabang PKR bergolak".

2. Secara ringkasnya, saya menyatakan bahawa beliau kini tiada mempunyai sebarang kredibiliti politik bagi membuat sebarang bentuk kenyataan lebih-lebih jika ianya berkaitan dengan Parti Keadilan Rakyat Negeri Perak.

3. Di sini, saya dengan tegasnya mengutarakan bahawa tiada satupun kenyatan yang diberikan olehnya di dalam media Sinar keluaran hari ini boleh dikategorikan sebagai kenyataan yang benar. Ianya adalah suatu kenyataan yang berbaur fitnah dan rekaan semata-mata.

4. Saya juga percaya dan yakin bahawa ahli-ahli PKR khususnya di dalam negeri Perak mahupun kesemua penyokong Pakatan Rakyat sudah mengenali karakter Fauzi Muda dan siapakah beliau yang sebenarnya dan sudah pasti kesemuanya akan mengklasifikasikan kenyataan oleh orang sedemikian adalah sebagai pembikin fakta yang dikategorikan sebagai "Pulp Fiction" atau "Fiksyen yang Lembik".

5. Saya hanya mampu menasihati agar Fauzi Muda agar segera kembali kepada didikan Islam yang sebenarnya dan kembali ke Jalan Yang diredhai oleh Allah Azza Wa Jalla, agar beliau segera insaf daripada terus berbohong kepada ummat. 

6. Oleh yang demikian, sekiranya mana-mana pihak yang sudi mendapatkan penjelasan yang tepat dan benar bolehlah menghubungi saya secara terus dan fakta yang tepat akan diperolehi.

7. Dengan demikian, marilah kita kembali Insaf dan merujuk kepada maksud Allah di dalam Ayat ke-6 Surah AlHujurat:

49:6
Sahih International

O you who have believed, if there comes to you a disobedient one with information, investigate, lest you harm a people out of ignorance and become, over what you have done, regretful.
Malay
Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan. 

No comments:

Post a Comment