Monday, 24 December 2012

Rakyat bangkit, Bota berubah

1. Dengan izin Allah saya yakin bahawa kita semua teguh dan percaya bahawasanya rakyat Bota akan bangkit untuk menuntut perubahan.

2. Kita amat dambakan suatu perubahan politik di Bota khususnya dan di negeri Perak pula kita yakin kita akan kekalkan kemenangan yang dikecapi pada 2008 yang lepas dan menambah maju jumlah kerusi di Dewan Undangan Negeri.

3. Masyarakat Cina hampir 90 perastus telah menolak Barisan Nasional. Kita juga yakin bahawa gabung jalin pimpinan Melayu di dalam PAS dan PKR di Perak akan menyebabkan lebih ramai lagi orang Melayu menolak kuasa politik BN.

4. Rata-rata atau hampir semuanya pemimpin UMNO telah korup. Semuanya hanya bercakap soal "berapa persen RM untuk aku", dan hal ini tentulah amat membimbangkan masyarakat Melayu. Rasuah telah menjadi darah daging dan budaya kehidupan dalam UMNO. 

5. Tak usahlah ada yang cuba menunjukkan bahawa mereka "bersih Rasuah" sedangkan mereka memiliki rumah yang besar dan kereta yang mewah yang mana punca kekayan itu adalah hasil daripada rompakan harta rakyat. 

6. Sesungguhnya masyarakat Melayu amat tahu apa yang sedang berlaku pada sikap dan budaya hidup pemimpin kelas atasan UMNO. Manakala, ahli UMNO peringkat akar umbi hanya menjadi pekerja dan orang susruhan oleh pimpinan atasan UMNO itu.

7. Ayuh rakan sekalian, saudara maraku, abang, kakak adik dan seluruh warga Bota dan Seri Iskandar; rakyat bngkit, Bota berubah.

No comments:

Post a Comment